ההתנהלות המשפטית בייצוג ידועים בציבור על ידי עורך דין משפחה מתנהלת על פי תקדימים משפטיים בנושא. עדיין לא מדובר על חוק מסודר - ולכן כל שופט עתיד לפסוק לפי השקפת עולמו, וגם לשופט עצמו ישנה דריסת רגל חשובה בחריצת הדין. בני זוג שהם ידועים בציבור קרויים כך בשל העובדה שהם חיים יחדיו אף אם הם לא נשואים.
לצורך העניין, אפשר לקחת בני זוג (בני אותו מין או בני שני המינים) אשר נשואים לאנשים אחרים, אולם גם ביניהם מתקיימת מערכת יחסים המגדירה אותם כידועים בציבור.
כדי לא ליצור בלבול בין שותפים לדירה וידועים בציבור מערכת המשפט מגדירה את הידועים בציבור על פי שני תנאים, כך שלא מספק להיות בני זוג שותפים לעבודה, למגורים או לכל עניין אחר - אלא קובעת כי עליהם לנהל משק בית משותף, ולא מתוך נוחות או כדאיות כלכלית, אלא כפי שמקובל בין שני בני זוג מחויבים. בנוסף, עליהם לקיים יחסים אינטימיים המושתתים על קרבה ונאמנות.
חובות במסגרת משפחתית ללא נישואין כאשר מתקיימת משפחה גם אם בני הזוג אינם נשואים - כמו למשל כשישנו ילד משותף שנולד לתוך מערכת משפחתית ללא נישואין, חלות חובות נוספות של בני הזוג מטבע הקשר. עם כניסתו של הילד אל התא המשפחתי ואפילו לפני כן, רצוי לערוך הסכם ממון כמגןבין הצדדים.
זכויות בין בני זוג ידועים בציבור כשזה נוגע לעניין תביעות כלכליות, עניין ירושה, זכויות פנסיה ועוד - הידועים בציבור זכאים ליהנות מהתנאים של בני הזוג כפי שבני זוג נשואים היו יכולים ליהנות. בכך אפילו פסולי חיתון לצורך העניין או בני זוג במערכת יחסים הומוסקסואלית היו יכולים לחיות בזוגיות בעלת זכויות, אפילו שהמדינה לא מכירה בנישואיהם.
לקבלת פרטים נוספים אודות בני זוג ידועים בציבור פנו אלינו לטל': 03-9653140 או צרו קשר בדף הצור קשר ונציג מטעמנו יחזור אליכם בהקדם.
ידועים בציבור- חובות וזכויותידועים בציבור - חובות וזכויות
מדינת ישראל נחשבת למדינה נאורה ומערבית שיש בה שינויים וחידושים מדי יום תוך חתירה לחקיקה לאור פסקי דין שונים החוצבים בקיר דיני המשפחה. חרף זאת, עדיין לא הסדירה את נושא הידועים בציבור. בני זוג... להמשך המאמר
בית דין רבני גירושין, בתי דין רבניים לגרושין, בית דין גירושיןבית דין רבני גירושין
בתי הדין הרבניים הינם חלק ממערכת המשפט בישראל, האוגדת בחובה גם את בתי הדין הדתיים. חוקיה של מדינת ישראל הפקידו בידיהם של בתי הדין הרבניים סמכות שיפוט בלעדית בנושאי הנישואין והגירושין של בני הדת... להמשך המאמר
תוצאות אי ציות להוראות המשמורת שקבע ביהמ"שתוצאות אי ציות להוראות המשמורת שקבע ביהמ"ש
מה קורה כשלא מצייתים להוראות בית המשפט בנוגע למשמורת? ישנן משפחות רבות שבני הזוג בהן חיים בנפרד האחד מהשני מסיבות שונות, כאשר נקבעו בין בני הזוג הסכמים לגבי תנאי משמורת והסדרי... להמשך המאמר
חוק גיל הנישואיןחוק גיל הנישואין, 1950:
ע"פ החוק מי שיכול להינשא הם רק נערים ונערות מעל גיל 17. אפשר אמנם לקבל אישור של בימ"ש לגיל נמוך יותר.
להמשך החוק...
חוק איסור ריבוי נישואין, לשאת יותר מגבר או אישה אחתחוק העונשין, סעיפים 175- 183: איסור ריבוי נישואין:
הסדר של איסור ריבוי נישואין הקובע במנגנון דומה שאסור גם לאישה וגם לגבר לשאת יותר מאישה אחת (במקור האיסור הזה התייחס רק לגברים). גם כאן תוקף הנישואין קיים והאיסור... להמשך החוק...
גירושין בין בני זוג, גירושין בין זוגותגירושין בין בני זוג
גירושין הוא עסק לא קל לאף צד. בדרך כלל מעורבים בכך לא רק בני הזוג אלא גם סביבתם - משפחתם מצד ההורים, הילדים, החברים שבדרך כלל גם משותפים. הפרדת הכוחות מחייבת הליך מורכב ולעתים קרובות אף קשה מבחינה נפשית... להמשך החוק...
חוק למניעת אלימות במשפחה חוק למניעת אלימות במשפחה:
המהות שלו- החוק הנ"ל הוא חוק שנועד להיות כלי בחלק מהכלים של ביהמ"ש (גם הזרחי וגם הדתי), אך, גם בלי החוק הנ"ל, ביהמ"ש לענייניי משפחה רשאי להוציא צו הרחקה, וצו מניעה.
להמשך החוק...
כל הזכויות שמורות לפורטל Lamishpaha-גירושין, גט, הסכם ממון, צוואה, גירושים, צו ירושה, דיני משפחה, מזונות ילדים, מזונות, רכוש, ירושה | משרד עורכי דין המתמחה בדיני משפחה ומציע לך שירותי עריכת דין מקצועיים. במידה ואתם זקוקים לשירותי גירושין או גט פני אלינו דרך הצור קשר כל התכנים באתר מובאים לידיעה כללית בלבד ואינם מהווים תחליף לייעוץ משפטי מעורך דין. מומלץ להיוועץ עם עורך דין בכל מקרה ספציפי.