זוגות מתגרשים מתחלקים ביניהם בכל מה שנוגע לזכויות, לרכוש, ולהסדרים שונים בהקשר של הילדים. בין השאר מוגשת תביעה למזונותעל ידי מי מבני הזוג אשר נושאת תוקף של פסק דין לאחר אישורה תחת ידו של בית המשפט, ולאחר מכן אמורה להתממש כחוק. מי שמסרב לתשלום דמי מזונות עלול לשאת בעונשים שונים ובהגבלות על פי החוק. ישנו מי שמסרב לשלם מפאת אידיאולוגיה או מתוך כוונה מראש, ויש מי שפשוט אין בכוחו לשלם סכום כסף קבוע ותובעני מדי חודש, בנוסף לצרכי הקיום שלו - עצמו. לפיכך ועקב סיבות נוספות נוצר מצב, שבו צריך לשנות את דמי המזונות.
שינוי של דמי מזונות פסיקת בית משפט קובעת, כי דמי מזונות אכן יכולים להשתנות אולם רק אם מתקיים שינוי נסיבות קיצוני, כלומר - אם עולה על הפרק גורם כלכלי שמשנה את כל המשוואה, ולא ניתן היה לראותו בזמן הדיון על המשמורת על הילדים, כמו למשל קבלת כספים ממקור מסוים באופן פתאומי, פיטורין מעבודה או פשיטת רגל לדוגמה.
האם עקרון השיוויון חל על נשים כגברים? היום ישנו נושא היכולת העצמאית של אישה לקיים את עצמה ואת ילדיה מול בעל שנשאר לטפל בילדים בבית או להגשים את עצמו במישור העצמאי ועדיין להשתכר פחות מהאישה. זה עומד בדיסוננס מול ההלכה שמכירה בפועלו של הגבר בלבד לכלכל את משפחתו. לכן, כיום ישנו מאמץ לקחת בחשבון את הכנסותיו של מי מהצדדים ולחשב באופן שמקל מעט על האב לשלם את דמי המזונות.
הסכם גירושין מול תביעות לשינוי תשלום מזונות מי שהגיש באמצעות עורך דין משפחה אשר אושר בפני בית דין, אולם באותה עת לא נלקחו בחשבון כל צרכי הילדים, הילדים עצמם יכולים להגיש (באמצעות האם כמובן, כל עוד הם קטינים) תביעה להגדלת מזונות.
צרו קשר בדף הצור קשר ונציג מטעמנו יחזור אליכם במיידית לקבלת ייעוץ ראשוני בענייני; גירושין וכל הקשור לתחום דיני משפחה
למה והאם חייבים לכתוב צוואה?למה והאם חייבים לכתוב צוואה?
רבים חושבים, כי כתיבת צוואה היא מעשה נחוץ ובעל יעבור שמונע ריבים במשפחה ודואג לשלמות הרכוש בצורה הטובה ביותר, אך האמת היא שלעיתים לא ממש חייבים לערוך צוואה בכלל. אז מתי כן מומלץ לערוך צוואה... להמשך המאמר
בית הדין הרבני גירושין, בית דין רבני לענייני גירושיןבית הדין הרבני גירושין
לכאורה, זה נשמע פשוט. כשאין יותר רצון לשני בני זוג לנהל חיי זוגיות תחת כותרת הנישואין ויש הסכמה ביניהם, יפנו אל בית הדין הרבני (אם הוא זה שהשיא אותם, ואין בידו לגשר על הקרע בין השניים), ויפתרו את סבך... להמשך המאמר
הגשת התנגדות לצו קיום צוואההגשת התנגדות לצו קיום צוואה
דברי המת מהדהדים לאחר מותו מתוך הצוואה, כמסר האחרון שלו שמביע הרצון שלו - זהו הציווי הרוחני שלו וגם החומרי, בחלוקת העיזבון שהותיר לאחריו. דיני ירושה קובעים בחוק כי יש לקיים את הצוואה של המנוח,... להמשך המאמר
חוק איסור ריבוי נישואין, לשאת יותר מגבר או אישה אחתחוק העונשין, סעיפים 175- 183: איסור ריבוי נישואין:
הסדר של איסור ריבוי נישואין הקובע במנגנון דומה שאסור גם לאישה וגם לגבר לשאת יותר מאישה אחת (במקור האיסור הזה התייחס רק לגברים). גם כאן תוקף הנישואין קיים והאיסור... להמשך החוק...
חוק למניעת אלימות במשפחה חוק למניעת אלימות במשפחה:
המהות שלו- החוק הנ"ל הוא חוק שנועד להיות כלי בחלק מהכלים של ביהמ"ש (גם הזרחי וגם הדתי), אך, גם בלי החוק הנ"ל, ביהמ"ש לענייניי משפחה רשאי להוציא צו הרחקה, וצו מניעה.
להמשך החוק...
חוק גיל הנישואיןחוק גיל הנישואין, 1950:
ע"פ החוק מי שיכול להינשא הם רק נערים ונערות מעל גיל 17. אפשר אמנם לקבל אישור של בימ"ש לגיל נמוך יותר.
להמשך החוק...
כל הזכויות שמורות לפורטל Lamishpaha-גירושין, גט, הסכם ממון, צוואה, גירושים, צו ירושה, דיני משפחה, מזונות ילדים, מזונות, רכוש, ירושה | משרד עורכי דין המתמחה בדיני משפחה ומציע לך שירותי עריכת דין מקצועיים. במידה ואתם זקוקים לשירותי גירושין או גט פני אלינו דרך הצור קשר כל התכנים באתר מובאים לידיעה כללית בלבד ואינם מהווים תחליף לייעוץ משפטי מעורך דין. מומלץ להיוועץ עם עורך דין בכל מקרה ספציפי.