בחוק הישראלי המעגן את שוויון זכויות האישה, גורס כי בעת הסכם גירושין על שני הצדדים להתחלק באופן שווה ברכוש המשותף. אך מה הקביעה לכך בבית הדין הרבני? על פי החוק הישראלי, חלה על בני זוג שהתחתנו בטרם כניסת חוק יחסי ממון בין בני זוג בשנת 1973 הילכת שיתוף בנכסים בבתי הדין האזרחיים. על פי הילכה זו, בני זוג החיים יחדיו ומנהלים משק בית כל הרכוש שברשותם שייך לשניהם והם חולקים את החזקה עליו. הילכה זו נשענת על עקרון השוויון, זכויות האישה וחוקים ודינים נוספים על פי התפיסה בחברה הישראלית המודרנית.
איך זה עובד בבית הדין הרבני? בעת הליך גירושין, מתקיימים בבתי המשפט האזרחיים דיונים על פי הילכת שיתף הנכסים. אך דיונים מסוג זה שנידונו בעבר בבתי הדין הרבניים היו שונים לחלוטין ונשענו המשפט העברי. כתוצאה מכך, הילכת בבלי הביאה להחלתה של הילכת שיתוף היחסים גם בבתי דין אלה. המטרה הייתה לעגן גם בדיונים משפטיים אלו את שוויון זכויות האישה . הילכת בבלי הילכת בבלי הנהיגה את השיטה האזרחית בבתי הדין הרבניים בכדי למנוע את תופעת פיצול הקניין שהנהיגו עד אז בגירושין בין בני זוג. כמו כן, ביקשה הילכת בבלי להנהיג שוויון בין המשפט האזרחי לדתי ולהביא את כל בתי הדין תחת מערכת משפטית הפועלת על פי אותם חוקים. עקב כך, החלו גם דייני בתי הדין הרבניים להכיר בעובדה כי רכוש של בני זוג בעת הנישואין הוא בחזקה משותפת של שניהם.
שוויון מעוגן בחוק בהליכת בבלי קבע המשנה לנשיא בית המשפט דאז הרון ברק כי על חוק שוויון זכויות האישה חל מפורשות גם בבית הדין הרבני ועל כן חייבים בבית משפט זה להכיר גם שהרכוש של בני זוג מפורז ולאישה יש זכויות קניין עליו. כלומר, על בית הדין הרבני להורות על חלוקה שווה של הרכוש בין הצדדים כחלק מהסכם הגירושין.
לקבלת פרטים נוספים פנו אלינו לטל': 03-9653140 או צרו קשר בדף הצור קשר ונציג מטעמנו יחזור אליכם בהקדם
האם ניתן לפרק שיתוף בדירה בתחילת הליך גירושין?האם ניתן לפרק שיתוף בדירה בתחילת הליך הגירושין?
הרכוש המשותף אותו אגרו בני זוג במהלך הקשר הזוגי שלהם מונה לעתים גם דירת מגורים אותה חלקו יחד או שהחזיקו בה לצרכי השקעה והכנסה פאסיבית. במידה ואותה דירה משמשת למגורי בני... להמשך המאמר
חוק איסור ריבוי נישואין, לשאת יותר מגבר או אישה אחתחוק העונשין, סעיפים 175- 183: איסור ריבוי נישואין:
הסדר של איסור ריבוי נישואין הקובע במנגנון דומה שאסור גם לאישה וגם לגבר לשאת יותר מאישה אחת (במקור האיסור הזה התייחס רק לגברים). גם כאן תוקף הנישואין קיים והאיסור... להמשך החוק...
כל הזכויות שמורות לפורטל Lamishpaha-גירושין, גט, הסכם ממון, צוואה, גירושים, צו ירושה, דיני משפחה, מזונות ילדים, מזונות, רכוש, ירושה | משרד עורכי דין המתמחה בדיני משפחה ומציע לך שירותי עריכת דין מקצועיים. במידה ואתם זקוקים לשירותי גירושין או גט פני אלינו דרך הצור קשר כל התכנים באתר מובאים לידיעה כללית בלבד ואינם מהווים תחליף לייעוץ משפטי מעורך דין. מומלץ להיוועץ עם עורך דין בכל מקרה ספציפי.