היתרון של בית המשפט לענייני משפחה
בהליך גירושין טבעי שעולות מחלוקות מסוגים שונים. כשתא אחד נחתך לשניים, הביטחון של כל אחד מבני הזוג יכול להשען בעיקר על החוק, שיאכוף את ההחלטות ואת הקביעות שנחתמו והוסכמו. אולם כשאלו פונים אל החוק, עומדת בפניהם דילמה: האם לפנות לבית הדין הרבני או לפנות לבית המשפט לענייני משפחה? ובכלל, אם ישנה הסכמה בין בני הזוג, אפשר לוותר על הרשמיות הרי, חוץ מההסכם על הנייר, לא?
ובכן, רצוי שלא להמתין עד להוצאת פסק דין של גירושין, משום שאז המתכת עלולה להיות קרה מדי, והיחסים בין השניים עלולים להשתנות בעקבות הסיטואציה החדשה שנבנית.
נושאים רבים לדון עליהם בהליך גירושין יש נושאים חשובים לדון בהם: חלוקת רכוש, תשלום מזונות לבעל או לאישה ולילדים, עניין המשמורות, הסדרי ראייה, עניין החינוך לעתיד הילדים וכן הלאה. אם בני הזוג התחתנו דרך הרבנות, לבית הדין ישנה סמכות ייחודית להפריד בין השניים באופן חוקי. בכל מקרה אחר, ניתן לומר כי שתי הסמכויות (בית המשפט ובית הדין) יכולות להיות סמכויות שיפוט מקבילות אחרת לשנייה וניתן לפנות אל כל אחת מהן ראשונה.
בית הדין הרבני בעיני בית הדין - ההלכה היא בעלת חשיבות עליונה - והיא המקור לחריצת הדין. בית הדין הרבני יתמוך בצד אשר מעוניין לקיים את ההלכה, וכך יתכן מצב, שבו ההלכה יכולה להיות גם לטובת האישה במקרים מסוימים, בניגוד למה שהיה מקובל לחשוב עד כה. לא ניתן לכרוך עניין מזונות ילדים לבית הדין הרבני אלא אם ישנה הסכמה בין בני הזוג.
בית המשפט לענייני משפחה חשוב לדעת שיש בין בית משפט לענייני משפחה ובית דין רבני מרוץ סמכויות , ואם מגישים את התיק קודם לבית המשפט לענייני משפחה, החוק העברי (ולא ההלכה) יתערב בחריצת הדין. לכן ראוי להתייעץ עם עורך דין משפחה לפני הגשת התביעה לאחד הגורמים ולזכור כי יש לפעול לפני הצד השני.
לקבלת פרטים נוספים גרושין פנו אלינו לטל': 03-9653140 או צרו קשר בדף הצור קשר ונציג מטעמנו יחזור אליכם בהקדם |