חלוקת רכוש כתוצאה מגירושין
הרגע בו בני הזוג מחליטים לבטל את ברית הנישואין ולהתחיל בתהליך הגירושין מהווה צומת דרכים מורכבת הן עבור האישה והן עבור הבעל.
במידה והזוג מגדלים ילדים משותפים, תהליך הגירושין הופך לקשה אף יותר. אולם, על בסיס של החזקת רכוש משותף בלבד, לעיתים מתעוררות בין בני הזוג מחלוקות וויכוחים רבים שעלולים להאריך על תהליך הגירושין.
הלכת השיתוף חוק דיני המשפחה במדינת ישראל קובע כי במידה והזוג נישא לפני התאריך 1 בנואר 1974, מדובר בשיתוף קנייני מיידי. במילים אחרות, כלל הרכוש אשר ניצבר על ידי בני הזוג במהלך שנות הנישואין, מתחלק בעת תה ליך הגירושין לשני חלקים בשווי זהה. הרכוש שנצבר כתוצאה מפתיחת עסק פרטי על ידי אחד או שני בני הזוג, גם הוא מתחלק לשני חצאים שווים. אם מדובר ברכוש אשר נצבר טרם נכרתה ברית הנישואין או כתוצאה ממענק מיוחד או ירושה, בעל הממון אינו מוכרח לחלוק בו עם בן/בת זוגו לשעבר.
הסדר איזון משאבים הסדר זה מתייחס לזוגות אשר נישאו לאחר התאריך 1 בינואר 1974, ומגדיר את כללי החלוקה במקרים בהם לא נחתם הסכם ממון. מדובר בהסדר המחייב את שני הצדדים לחלוק את רכושם. בשנת 2008 נקבע כי במידה ומתקיימים תנאים ספציפיים, ניתן לחלק את הרכוש בטרם סיום תהליך הגירושין. הן על ידי הלכת השיתוף והן על ידי הסדר איזון משאבים, אופן חלוקת הרכוש שנצבר במהלך תקופת הנישואין ישפיע באופן ישיר על הסטטוס הכלכלי של כל אחד מבני הזוג לאחר הגירושין.
קשיים הנובעים מתהליך חלוקת הרכוש על אף הנחיות מפורשות של החוק לגבי חלוקה הוגנת וחוקית של הרכוש המשותף בעת תהליך הגירושין, זוגות רבים נקלים במחלוקות ולכן מתקשים לסיים את התהליך בהצלחה. במקרים מסוימים, אחד מהצצדים מנסה להיסתכן ולהבריח רכוש על מנת לזכות בנתח נכסים גדול יותר מאשר יריבו. במקרים אחרים, הצד שמשתכר משכורת גבוהה יותר מאשר בן/ בת זוגו לשעבר, אינו מוכן להסדר בו הצדדים מקבלים שני חלקים שווים.
אם ברצונכם להשלים את תהליך הגירושין בזמן הקצר ביותר ובאופן המקצועי ביותר, אל תהססו לפנות לעזרה עורכי דין מקצועיים!
לקבלת פרטים נוספים אודות חלוקת רכוש בין בני הזוג פנו אלינו לטל': 03-9653140 או צרו קשר בדף הצור קשר ונציג מטעמנו יחזור אליכם בהקדם. |