מזונות לאישה בתהליך גרושין
בעת קיום טקס חתונה יהודי, מתחייב הבעל לספק לאישה את כלל מזונותיה, כאשר אלה כוללים את צרכיה הבסיסיים כגון אוכל, ביגוד ויחסים אינטימיים. יצוין, כי על פי הנוהג, מחויבות זו "מכסה" גם את צרכיה הנלווים של האישה, החל מהוצאות רפואיות, דרך צרכי איפור וקוסמטיקה, וכלה באחזקת רכב והוצאות בילוי ופנאי.
על כן, זכאית כל אישה עברייה לתבוע מבעלה דמי מזונות אישה באמצעות בית המשפט לענייני משפחה או בית דין רבני, במקרים שבהם צרכיה אינם מסופקים או שהינם מוענקים באופן חלקי.
כיצד נקבע גובה מזונות אישה?  גובה מזונות אישה נקבע בבסיסו על כך שזו תוכל להמשיך את שגרת חייה באופן שאליו היא רגילה, בהתאמה לרמת החיים בבית המשותף ובבית הוריה של האישה. העקרון המשפטי המנחה במקרים של תביעת מזונות אישה הוא שזו האחרונה זכאית לחיות על פי רמת החיים שלה הורגלה גם במקרה שרמת חיי הזוג ירדה, שכן זו כביכול מורגלת לרמת החיים הגבוהה שהוענקה לה בבית הוריה. רק במקרים שבהם הבעל איננו מסוגל לפרנס עצמו אין הוא מחוייב בפרנסת אשתו, שכן פרנסתו האישית קודמת לזו של אשתו.
באילו מקרים לא ינתנו דמי מזונות לאישה? קיימות מספר עילות שבגינן ניתן לבטל את זכותה של אישה לקבל דמי מזונות אישה. בין השאר, עלול לאבד אישה את זכאותה לקבלת מזונות כאשר הוכח כי זו בגדה בבעלה, עזבה את המגורים המשותפים ו/או במקרה שבו האחרונה מוגדרת על ידי בית דין רבני כ-"אישה מורדת". יצוין, כי על פי ההלכה אישה פטורה מעבודה, אך במקרים שבהם האישה בכל זאת עובדת רשאי הבעל לבקש כי הכנסותיה יחשבו בתור דמי מזונות אישה.
לקבלת פרטים נוספים אודות מזונות אישה בתהליך גירושין פנו אלינו לטל': 03-9653140 או צרו קשר בדף הצור קשר ונציג מטעמנו יחזור אליכם בהקדם |