דמי מזונות לילד
במרבית מקרי הגירושין בישראל ישנם חילוקי דיעות בין בני הזוג לגבי גובה המזונות אותם על האב לשלם, כך שחבותו נגזרת על ידי דין אישי שחל עליו מטעם בית המשפט הרבני או בית המשפט לדיני משפחה.
החוק הישראלי קובע כי הורה חייב במזונות ילדיו, כאשר סכום זה נקבע על פי שני מעגלים: האחד הינו מעגל הצרכים ההכרחיים, שהינם אותם צרכים קיומיים שלהם אחראי האב בלבד, ואילו השני הינו מעגל צרכים מ"דיני צדקה", בהם נושאים שני ההורים יחד, כאשר על האם, בניגוד לאב, לא חלה החובה לשלמם כל עוד היא אינה מסוגלת לפרנס את עצמה.
כיצד נקבע סכום דמי המזונות לילד? סכום דמי המזונות משתנה לאורך שלושה קבוצות גילאים של הילד: 0-6, 6-15, 15-18. ב קבוצת הגיל הראשונה מחוייב האב לשלם את מלוא דמי המזונות, כאשר בקבוצה השניה והשלישית עליו לשלם את דמי המזונות ההכרחיים בלבד וכך גם מוטלת על האם להשתתף במזונות (בעבר לא היתה החובה לשלם זאת בקבוצת הגיל השלישית). שיעור דמי המזונות מדיני צדקה נקבעים על פי רמת החיים אליה הורגל הילד לפני הפרידה, תוך בדיקת סכום השתכרותם של שני ההורים. מקובל בקבוצת הגיל השניה והשלישית להתחלק בהוצאות שאינן הכרחיות באופן שווה בשווה בין ההורים, כאשר לעיתים ישנה נטייה לחייב את האב בסכום מעט גדול יותר, שכן האם היא זו שמטפלת בילדים. יצוין, כי מגיל 18 ועד סיום השירות הצבאי מחוייב האב לשלם כשליש מסכום המזונות שעליו הוסכם.
מהם הצרכים ההכרחיים והלא הכרחיים לילד? על פי חוק, צרכיו ההכרחיים של ילד הם קורת גג, מזון, ביגוד והנעלה, חינוך ודמי טיפול בילדים רכים בשנים והוצאות רפואיות הכרחיות. עם זאת, בתי המשפט נוטים להרחיב את המושג "צרכים הכרחיים" כשמדובר באב שהינו עמיד מבחינה כלכלית ולהפך. כך, עומדים דמי המזונות ההכרחיים המינמליים לקטין על סכום של 1,150 שקלים. אותם צרכים שאינם מוגדרים כהכרחיים הינם מזונות מסוג "דיני צדקה" ואלה כוללים חוגים, חופשות, בילויים, מתנות ועוד.
לקבלת פרטים נוספים אודות דמי מזונות ילדים פנו אלינו לטל': 03-9653140 או צרו קשר בדף הצור קשר ונציג מטעמנו יחזור אליכם בהקדם.
|