אחד הקשיים הגדולים ביותר בתהליך גירושין קשור לקביעת משמורת ילדים. במסגרת משמורת ילדים, נקבע מראש בעת תהליך הגירושין, מי יהיה ההורה המשמורן אשר יהיה אחראי לאספקת כל הצרכים בריאותיים, חינוכיים, לימודיים ונפשיים של הילדים.
כיצד נקבעת משמורת ילדים? 1. בהסכמת בני הזוג: יקבע מי יהיה ההורה המשמורן ומה יהיו הסדרי הראייה של ההורה השני, ההסכם חייב להיות מאושר על ידי בית המשפט אשר תפקידו לוודא שההסכם הוא אכן פרי של רצונם החופשי של הצדדים ושהוא אינו פוגע בילד. 2. בהעדר הסכמה: בית המשפט יקבע מי המשמורן, היכן יגור הילד, מה יהיו הסדרי הראייה עם ההורה השני.
כיצד קובע בית המשפט למי תהיה המשמורת על הילדים? השיקול המרכזי שמשפיע על קביעת משמורת ילדים בין ההורים, הינו טובת הילד. שיקול זה מנחה את בית המשפט בקביעת האחריות הכוללת על הילדים. יחד עם זאת ככלל חזקת הגיל הרך קובעת כי ילדים עד גיל 6 יהיו בחזקת האם אלא עם כן יש נסיבות מיוחדות המצדיקות מתן משמורת לאבי הילדים. כיום בית המשפט לא מפעיל את החזקה באופן אוטומאטי אלא מפעיל שיקול דעת ובוחן את מכלול הנסיבות ואת רמת המסוגלות ההורית של הצדדים ורק כאשר רמת המסוגלות זהה אז חזקת גיל הרך תטה את כף המאזניים לטובת האם.
מה משקלה של חוות דעת של מומחה? בית המשפט ממנה את איש מקצוע אשר נותן חוות דעת מקצועית שמחייבת את התייחסות השופטים אשר נדרשים לתת לה משקל כבד ולנמק בשעה שהם מעדיפים לדחות אותה, חוות דעת של מומחים שמינו הצדדים יתקבלו אך ורק עם תתערער אמינותו של איש המקצוע שמונה על ידי בית המשפט.
מה מעמדו של בן הזוג שלא זכה במשמורת? שני ההורים ללא כל קשר לשאלת המשמורת נשארים לאחד הפרידה אפוטרופוסים של הילדים ולשניהם מעמד שווה בקבלת החלטות מהותיות ואילו שבמישור היומיומי, ההורה המשמורן הוא זה שמכריע במגוון העניינים יומיומיים, פרט לכך להורה הלא משמורן יש את הזכות להסדרי ראיה אשר יאפשרו לו לראות את ילדיו באופן קבוע.
צוואה הדדית - הצוואה שתמנע מריבות בין היורשיםצוואה הדדית - הצוואה שתמנע מריבות בין היורשים
צוואה משותפת הינה צוואה ששני הצדדים בה מסכימים לגבי תוכנה. ההוראות בה תהיינה משותפות לבני הזוג ותתבססנה על ההוראות של בן הזוג, אחרת ממילא לא היו נקבעות. מכאן, שישנו אלמנט של... להמשך המאמר
מה עומד מאחורי הדרישה לשלום בית?מה עומד מאחורי הדרישה לשלום בית?
לפעמים שכנמצאים בהליכי גירושין או פרידה, נדמה שהדרישה לשלום בית היא הזויה ובלתי אפשרית בעליל. איך אפשר להניח את הרגשות גע מאחור, את הכעסים, והאם טובת הילדים היא בהכרח יותר חשובה מבריאותכם... להמשך המאמר
מה עושים כשיש התנגדות לצוואה?מה עושים כשיש התנגדות לצוואה?
צוואה שמשאיר אדם שהלך לעולמו לעיתים גורמת לחיכוחים בתוך המשפחה, ויכולה להגיע גם עד לכותלי בית המשפט. מה קורה כשיש התנגדות לצוואה שנכתבה על ידי המנוח ועורך דינו?
להמשך המאמר
גירושין בין בני זוג, גירושין בין זוגותגירושין בין בני זוג
גירושין הוא עסק לא קל לאף צד. בדרך כלל מעורבים בכך לא רק בני הזוג אלא גם סביבתם - משפחתם מצד ההורים, הילדים, החברים שבדרך כלל גם משותפים. הפרדת הכוחות מחייבת הליך מורכב ולעתים קרובות אף קשה מבחינה נפשית... להמשך החוק...
חוק למניעת אלימות במשפחה חוק למניעת אלימות במשפחה:
המהות שלו- החוק הנ"ל הוא חוק שנועד להיות כלי בחלק מהכלים של ביהמ"ש (גם הזרחי וגם הדתי), אך, גם בלי החוק הנ"ל, ביהמ"ש לענייניי משפחה רשאי להוציא צו הרחקה, וצו מניעה.
להמשך החוק...
חוק איסור ריבוי נישואין, לשאת יותר מגבר או אישה אחתחוק העונשין, סעיפים 175- 183: איסור ריבוי נישואין:
הסדר של איסור ריבוי נישואין הקובע במנגנון דומה שאסור גם לאישה וגם לגבר לשאת יותר מאישה אחת (במקור האיסור הזה התייחס רק לגברים). גם כאן תוקף הנישואין קיים והאיסור... להמשך החוק...
כל הזכויות שמורות לפורטל Lamishpaha-גירושין, גט, הסכם ממון, צוואה, גירושים, צו ירושה, דיני משפחה, מזונות ילדים, מזונות, רכוש, ירושה | משרד עורכי דין המתמחה בדיני משפחה ומציע לך שירותי עריכת דין מקצועיים. במידה ואתם זקוקים לשירותי גירושין או גט פני אלינו דרך הצור קשר כל התכנים באתר מובאים לידיעה כללית בלבד ואינם מהווים תחליף לייעוץ משפטי מעורך דין. מומלץ להיוועץ עם עורך דין בכל מקרה ספציפי.