משכון הוא למעשה ערובה, שניתן יהיה לחייב את בעל החוב תמורת נכס שמשועבד לצורך העניין. על פי הדין הישראלי, כוחו של המשכון יהיה יפה ברוב המקרים כלפי צד שלישי רק אם העניין נרשם כדין באמצעות עורך דין מתאים, כשרישום המשכון אצל רשם המשכונות יבטיח כי כוחו כן יהיה יפה לכל צד שלישי שהוא.
המשכנתא או הדירה הממושכנת לא תפגע בזכותו של בעל מקרקעין להחזיק במקרקעין, להשתמש בו או לעשות בו כל עסקה - הכל בכפוף לתנאי המשכנתא.
במידה שהנכס מושכן לאחר שנכס הוא ממושכן, אין בכך כדי לגרוע מזכות בעל המשכנתא כדי לממש אותה וכן אין לעסקה מסוג זה תוקף כלפי מי שרכש את המקרקעין להוצאה לפועל של המשכנתא. לפי סעיף 134 לחוק הירושה, על כל יורש לשאת בחובות העיזבון, לפי חלקו בירושה. במידה שנכס מקרקעין ממושכן נופל בירושה ליורש מסוים, נשאלת השאלה האם יורשים אחרים שקיבלו מנת חלקם להשתתף בחובות המשכון של הנכס השלם אותו קיבל היורש.
על פי סעיף 51 לחוק הירושה סעיף 51 בחוק הירושה קובע, כי אין זכות ליורש הנכס בעל המשכון לדרוש השתתפות בסילוק השעבוד של הנכס מידי היורשים האחרים. ההסדר הראשוני הזה ממילא כפוף לרצונו של המצווה, אשר לפי סעיף 53 בחוק רשאי להתייחס אל החוב המובטח במשכון כאל יתר החובות בעזבון, אשר על כל היורשים לפרוע אותם. במידה שכן ירצה זאת המצווה, יציין זאת במפורש בצוואתו.
תביעה על יסוד התחייבות חוזית במקרה שבו מקבל המשכון יבחר לתבוע את העזבון בתביעה אישית על פי התחייבות חוזית לפיה נרשם המשכון, הרי שהעזבון יחויב בפרעון החוב, כלומר- הפרעון יחול על כל היורשים, אולם הם יהיו זכאים לתבוע שיפוי מהיורש שבחלקו הנכס הממושכן, על פי סעיף 51 בחוק הירושה.
לקבלת פרטים נוספים אודות צוואות פנו אלינו לטל': 03-9653140 או צרו קשר בדף הצור קשר ונציג מטעמנו יחזור אליכם בהקדם.
המאמרים הפופולריים של פורטל Lamishpaha
טקס גירושין, טקס הגירושיןטקס גירושין
יכול להיות שכבר עברתם את המשוכה האחרונה של בנית הסכם גירושין בשלום - סיכמתם ביניכם על סידור משמורת, על דמי מזונות, הסדרי ראייה, ואפילו איך לחלק את הצוואה בין היורשים השונים ככל שגם הרכוש המשותף מתחלק ביניכם.... להמשך המאמר
יחסי ממון לבעלי זכויות בנחלהיחסי ממון לבעלי זכויות בנחלה
טרם הנישואין, ישנה רתיעה לעסוק בתחום כמו הסכמי ממון, ואולי דווקא מסיבת המבוכה והרצון לכבד האחד את השני, אולם דווקא לאחר שמגיעים לשלב הפרידה, ישנה תחושה של מחויבות לדעת מהן הזכויות של הצד השני... להמשך המאמר
גירושין בין בני זוג, גירושין בין זוגותגירושין בין בני זוג
גירושין הוא עסק לא קל לאף צד. בדרך כלל מעורבים בכך לא רק בני הזוג אלא גם סביבתם - משפחתם מצד ההורים, הילדים, החברים שבדרך כלל גם משותפים. הפרדת הכוחות מחייבת הליך מורכב ולעתים קרובות אף קשה מבחינה נפשית... להמשך החוק...
חוק גיל הנישואיןחוק גיל הנישואין, 1950:
ע"פ החוק מי שיכול להינשא הם רק נערים ונערות מעל גיל 17. אפשר אמנם לקבל אישור של בימ"ש לגיל נמוך יותר.
להמשך החוק...
חוק למניעת אלימות במשפחה חוק למניעת אלימות במשפחה:
המהות שלו- החוק הנ"ל הוא חוק שנועד להיות כלי בחלק מהכלים של ביהמ"ש (גם הזרחי וגם הדתי), אך, גם בלי החוק הנ"ל, ביהמ"ש לענייניי משפחה רשאי להוציא צו הרחקה, וצו מניעה.
להמשך החוק...
חוק איסור ריבוי נישואין, לשאת יותר מגבר או אישה אחתחוק העונשין, סעיפים 175- 183: איסור ריבוי נישואין:
הסדר של איסור ריבוי נישואין הקובע במנגנון דומה שאסור גם לאישה וגם לגבר לשאת יותר מאישה אחת (במקור האיסור הזה התייחס רק לגברים). גם כאן תוקף הנישואין קיים והאיסור... להמשך החוק...
כל הזכויות שמורות לפורטל Lamishpaha-גירושין, גט, הסכם ממון, צוואה, גירושים, צו ירושה, דיני משפחה, מזונות ילדים, מזונות, רכוש, ירושה | משרד עורכי דין המתמחה בדיני משפחה ומציע לך שירותי עריכת דין מקצועיים. במידה ואתם זקוקים לשירותי גירושין או גט פני אלינו דרך הצור קשר כל התכנים באתר מובאים לידיעה כללית בלבד ואינם מהווים תחליף לייעוץ משפטי מעורך דין. מומלץ להיוועץ עם עורך דין בכל מקרה ספציפי.