על פי הלכה וחוק, בן הזוג שאינו משמורן יהיה חייב בדמי מזונות כדי למלא את צרכיו ההכרחיים של הילד. דמי המזונות הללו אינם תלויים במצבו הכלכלי שלו - גם אם יהיה חלילה תלוי קצבה או חדל כל הכנסה. תשלום דמי מזונות לילדים יהיה תלוי בכמה פרמטרים ותקופת התשלום - או לפחות חובת התשלום אמורה להסתיים לאחר שזה השתחרר מן הצבא או לאחר שחצה את גיל 18.
דמי מזונות נקבעים לכל ילד בנפרד על פי גילו, ורצוי להסתייע בעורך דין משפחה כדי לדעת מה דמי המזונות להם ניתן לטעון בפני בית משפט.
הגילאים הקובעים את דמי המזונות לפי דין עברי, מחלקים את גילאי הילדים הזכאים לדמי מזונות לשלוש קבוצות: קבוצה ראשונה תכלול ילדים עד לגיל 6 - הנקראים גם "קטני קטנים". בגילאים אלו חובת האב או בת הזוג לאם הביולוגית בדמי מזונות באופן מוחלט גם ללא הכנסה מצידו. בין הגילאים 6-15 האב ממשיך את אחריותו לדמי מזונות מדין צדקה - כלומר האישה נדרשת להשתתפות שווה במזונות הילדים. בין הגילאים 15-18, גילאים בהם הילד יכול לעבוד, דמי המזונות יקוצצו לכדי שליש.
מה אם לא מסכימים על דמי המזונות? פעמים רבות בית המשפט קובע את דמי המזונות באופן מתחשב ומותאם לאותו המקרה. ההכרעה בדמי המזונות תובע בפני בית המשפט, וההחלטה תתבסס על החוק - תיקון דיני משפחהבהקשר של המזונות, כלומר - כאן מסתמכים על דין אישי לפי הדת אליה משתייך הצד המשלם.
מרכיבי דמי מזונות יש לכלול בתחשיב דמי המזונות את הוצאות הקטין על מצרכים בסיסיים, כמו ביגוד והנעלה, הוצאות על מזון, בריאות, מים וחשמל ועוד. פסיקות קודמות מראות כי הסכום 1,250 ₪ הוא הסכום המינימלי שאינו כולל הוצאות מדור (שכר דירה).
לקבלת פרטים נוספים פנו אלינו לטל': 03-6132338 או צרו קשר בדף הצור קשר ונציג מטעמנו יחזור אליכם בהקדם.
כיצד קובעים את סכום מזונות הילדים, כיצד נקבע הסכום למזונותכיצד קובעים את סכום מזונות הילדים
כל בני זוג שעוברים תהליך של גירושין חייבים לקבוע בניהם סכום מקובל לצורך מזונות ילדים במקרה ויש להם ילדים משותפים יחד. על פי ההלכה היהודית והחוק הישראלי שמתבסס עליה, כל אב חייב לזון את... להמשך המאמר
הסכם גירושין בהסכמה, גירושין בהסכמה, מתגרשים בהסכמההסכם גירושין בהסכמה
בזוגיות ישנם לעיתים קשיים שלא ניתן להתגבר עליהם. למרות כל הניסיונות והרצון הטוב לעיתים מגיעים למבוי סתום וההחלטה על פרידה וגירושין היא בלתי נמנעת. אין ספק שזהו מצב לא נעים שגורר השלכות על כל הגורמים... להמשך המאמר
נוסח צוואה הדדית - מדריך למשתמשנוסח צוואה הדדית - מדריך למשתמש
בני זוג החיים ביחד ומתכננים את עתידם, מן הראוי שיתכננו גם מעט לאחר לכתם את אופן חלוקת הצוואה, ובייחוד אם הם מעוניינים שהצוואה תחולק על פי דרכם ולא לפי ברירת המחדל שמותיר חוק הירושה. צוואה... להמשך המאמר
צור קשר
חוקים דיני משפחה
חוק למניעת אלימות במשפחה חוק למניעת אלימות במשפחה:
המהות שלו- החוק הנ"ל הוא חוק שנועד להיות כלי בחלק מהכלים של ביהמ"ש (גם הזרחי וגם הדתי), אך, גם בלי החוק הנ"ל, ביהמ"ש לענייניי משפחה רשאי להוציא צו הרחקה, וצו מניעה.
להמשך החוק...
חוק גיל הנישואיןחוק גיל הנישואין, 1950:
ע"פ החוק מי שיכול להינשא הם רק נערים ונערות מעל גיל 17. אפשר אמנם לקבל אישור של בימ"ש לגיל נמוך יותר.
להמשך החוק...
חוק איסור ריבוי נישואין, לשאת יותר מגבר או אישה אחתחוק העונשין, סעיפים 175- 183: איסור ריבוי נישואין:
הסדר של איסור ריבוי נישואין הקובע במנגנון דומה שאסור גם לאישה וגם לגבר לשאת יותר מאישה אחת (במקור האיסור הזה התייחס רק לגברים). גם כאן תוקף הנישואין קיים והאיסור... להמשך החוק...
כל הזכויות שמורות לפורטל Lamishpaha-גירושין, גט, הסכם ממון, צוואה, גירושים, צו ירושה, דיני משפחה, מזונות ילדים, מזונות, רכוש, ירושה | משרד עורכי דין המתמחה בדיני משפחה ומציע לך שירותי עריכת דין מקצועיים. במידה ואתם זקוקים לשירותי גירושין או גט פני אלינו דרך הצור קשר כל התכנים באתר מובאים לידיעה כללית בלבד ואינם מהווים תחליף לייעוץ משפטי מעורך דין. מומלץ להיוועץ עם עורך דין בכל מקרה ספציפי.