עריכת צוואה היא אינה פעולה מלבבת במיוחד, ויש כאלו הדוחים יותר ויותר את ההתעסקות באותו רגע של החלטות - מה ייעשה עם הרכוש שיקרא לאחר פטירת המצווה כ"עיזבון" שהותיר לאחריו.
חשוב להבין שזהו צד טכני של העניין שחייב להיות מוסדר, ויחד עימו יש להשלים עם כל הצדדים הרגשיים שבעניין - לאזור את הכוחות ולדון בכך. על המצווה להזהר בפעולותיו, שכן זימון של עדים בעריכת הצוואה אינו מתיר להם להיות הנהנים באופן כל שהוא מהירושה.
עריכת הצוואה על פי חוק הירושה משנת 1965 בסעיף הראשון לחוק הירושה קובעים כי העיזבון שהותיר אחריו אדם יעבור ליורשיו ובהמשך לכך סעיף 10 מפרט מי יכול להיות היורש על פי דין. כאן ניתן להבחין במעגלים החברתיים מן האדם הקרוב ביותר - בן הזוג, דרך ילדים וצאצאיהם, ההורים וצאצאיהם והורי ההורים וצאצאיהם. הכתוב בחוק זה ישמש כברירת המחדל לפעולה שתינקט לאחר מותו - באשר לחלוקת הירושה, בהיעדר צוואה בתוקף.
עריכת הצוואה על פי מספר אופנים צוואה נערכת במסגרת ארבע דרכים עיקריות אפשריות. הצוואה בכתב ידנכתבת בכתבו של המצווה והוא חותם על כך. אין חובה לחתימה בנוכחות אדם נוסף. הצוואה בפני רשות תיערך בידי רשם בית המשפט, שופט או נוטריון. צוואת שכיב מרע תתרחש רק אם אותו אדם עומד בפני סכנה מוחשית שתגרום למותו, אף באופן מיידי. אילו הסכנה חלפה והמצווה נותר בחיים לאורך 30 ימים, תוקף הצוואה פג. ישנה גם צוואה בעדים - שני עדים יהיו נוכחים בזמן שהמצווה מקריא את הצוואה וחותם עליה, יחד איתם ועם עורך דין משפחה.
להפקיד את הצוואה אצל רשם הירושות לאחר שהצוואה אושרה בידי בית המשפט, ניתן להפקיד אותה למשמרת אצל רשם הירושות, אולם אין חובה בכך. ניתן גם להפקיד אותה אצל הנוטריון אם נערכה באמצעותו. באם יבחר, יהיה יכול גם להפקיד אותה אצל אדם קרוב, לפי בחירת ליבו ורצונו.
לקבלת פרטים נוספים, פנו אלינו לטל': 03-9653140 או צרו קשר בדף הצור קשר ונציג מטעמנו יחזור אליכם בהקדם
הוצאה לפועל מזונות, הוצ"פ מזונות,הוצאות לפועל, הוצאה לפועל מזונות
עם קביעת בית המשפט לתשלום מזונות מצד אחד מבני זוג, בין אם מדובר בתשלום מזונות אישה ובין אם מדובר בתשלומי המזונות בעבור הילדים, מחוייב הבעל בתשלום הסכומים בתאריכים הנקובים.
להמשך המאמר
הפרת נישואין, הבטחת נישואין
הבטחת נישואין הינה נושא משפטי הנלמד במסגרת דיני החוזים. אדם שהובטח לו נישואין וההבטחה הופרה יוכל לבקש סעדים להפרת חוזה.
להמשך המאמר
חלוקת רכוש - שיתוף בנכסים חיצונייםחלוקת רכוש - שיתוף בנכסים חיצוניים
נכסים חיצוניים הם לשון משפטית לכנות רכוש אשר נצבר בקרב אחד מבני הזוג, בטרם תקופת הנישואין. רכוש זה על פי הלכת השיתוף יכול להיות משוייך לשני בני הזוג, אם בעל הרכוש הצהיר על כך באופן רשמי.... להמשך המאמר
חוק למניעת אלימות במשפחה חוק למניעת אלימות במשפחה:
המהות שלו- החוק הנ"ל הוא חוק שנועד להיות כלי בחלק מהכלים של ביהמ"ש (גם הזרחי וגם הדתי), אך, גם בלי החוק הנ"ל, ביהמ"ש לענייניי משפחה רשאי להוציא צו הרחקה, וצו מניעה.
להמשך החוק...
גירושין בין בני זוג, גירושין בין זוגותגירושין בין בני זוג
גירושין הוא עסק לא קל לאף צד. בדרך כלל מעורבים בכך לא רק בני הזוג אלא גם סביבתם - משפחתם מצד ההורים, הילדים, החברים שבדרך כלל גם משותפים. הפרדת הכוחות מחייבת הליך מורכב ולעתים קרובות אף קשה מבחינה נפשית... להמשך החוק...
כל הזכויות שמורות לפורטל Lamishpaha-גירושין, גט, הסכם ממון, צוואה, גירושים, צו ירושה, דיני משפחה, מזונות ילדים, מזונות, רכוש, ירושה | משרד עורכי דין המתמחה בדיני משפחה ומציע לך שירותי עריכת דין מקצועיים. במידה ואתם זקוקים לשירותי גירושין או גט פני אלינו דרך הצור קשר כל התכנים באתר מובאים לידיעה כללית בלבד ואינם מהווים תחליף לייעוץ משפטי מעורך דין. מומלץ להיוועץ עם עורך דין בכל מקרה ספציפי.