סכסוכים משפחתיים הם אחד מהנושאים הכאובים ביותר שיכולים לגרום לבני משפחה להסתכסך ולהיפרד חיש מהר אלו מאלו. על מה נסובים סכסוכים כאלו? ענייני ירושה, גירושין, עסקים משפחתיים, הסכמים טרום נישואים שונים ובכלל זאת הסכם ממון ועוד.
הצד הגרוע בסכסוכים משפחתיים במקרים גרועים או של סכסוך עמוק, כל אחד מן המעורבים בסכסוך פונה לערכאות משפטיות שונות (דגמת עורכי דין לענייני משפחה, בתי משפט מחוזיים או בתי דין רבניים וכולי) ואז הסכסוך נעשה משמעותי ויתר ומכוער יותר. אם נגרמה עוגמת נפש, הרי שבעת שהיא נידונה בבית המשפט, עוגמת הנפש אף גדלה יותר והניסיון למצוא אשמים וצודקים, לרוב מסתיים בכך שאף אחד לא מקבל את מה שרצה להשיג. אך יחד עם זאת, הסכסוכים הללו הם בלתי נמנעים.
האם יש אופציה אחרת? אז מה קורה לבני משפחה שלא מצליחים לפתור את הסכסוך שלהם והענין נהיה עמוק ורציני הרבה יותר? האם יש עוד אופציות חוץ מאשר עורכי דין ובתי משפט? התשובה היא- כן! קיים גם בעולם המשפטהליך של גישור משפחתי- משפטי. הגישור הוא הליך הנעשה ע"י עורכי דין המומחים בנושא זה וקיבלו הכשרה מטרתו של הגישור הוא להגיע לעמק השווה ולהסכמה למרות המחלוקות. ואגב, מבחינה משפטית, לא מעט פעמים השופט יעדיף לשלוח אתכם לגישור מאשר לבזבז את זמנו על דיון בסכסוך המשפחתי הקטן שלכם.
היתרונות של גישור משפחתי ראשית כל, בוא נשים את הקלפים על השולחן- התעסקות בעורכי דין, בתי משפט וכל זה, עולה לא מעט כסף. לעומת זאת, הליך גישור הוא הליך שמשלמים עליו כל הצדדים המשתתפים בו ביחד. הגישור הוא מיידי, לא צריך לחכות חודשים עד שיגיעו לדיון בתיק שלכם כמו בבתי המשפט ולרוב הפתרון שנמצא בו הוא בהחלט הוגן ולא יגרום לכך שהצדדים ירגישו כאילו הפסידו בוויכוח.
לקבלת פרטים נוספים פנו אלינו לטל': 03-9653140 או צרו קשר בדף הצור קשר ונציג מטעמנו יחזור אליכם בהקדם
המאמרים הפופולריים של פורטל Lamishpaha
הסכם ממון שלא אושר, הסכמי ממון שלא אושרוהסכם ממון שלא אושר
הסכם ממון נחתם על ידי שני הצדדים מתוך רצונם החופשי ומול עורך דין (בשביל שיהיה עד לכך שזה מרצונם החופשי). על מנת שהסכם ממון יעטה תוקף חוקי, עליו לקבל תוקף של פסק דין מאת בית הדין הרבני או בית המשפט לענייני... להמשך המאמר
הסכם חלוקה בעת גירושין, חלוקת רכוש בגירושיןהסכם חלוקה בעת גירושין
גם אם זו "פרידה אחת מאלף", בזמן גירושין ואפילו לפני יש להשכיל ולערוך הסכם חלוקה משותף, אם כורח הנסיבות עוד לא הביאכם לידי כן. כשם שקשר בין שני אנשים שבאו בברית הנישואין יכול להיות מורכב ומסועף, כן... להמשך המאמר
לדעת יותר על אימוץ בישראל, מידע על אימוץ בישראללדעת יותר על אימוץ בישראל
גידולו של ילד או בן בית בתוך משפחה, על מנת שלזה יהיו הזכויות המותרות לו משום שייכותו למשפחה, נקרא תהליך אימוץ במשפחה. בישראל מדובר על מספר העומד על ממוצע של 300 ילדים בשנה אשר נמסרים לאימוץ, כאשר... להמשך המאמר
חוק גיל הנישואיןחוק גיל הנישואין, 1950:
ע"פ החוק מי שיכול להינשא הם רק נערים ונערות מעל גיל 17. אפשר אמנם לקבל אישור של בימ"ש לגיל נמוך יותר.
להמשך החוק...
חוק למניעת אלימות במשפחה חוק למניעת אלימות במשפחה:
המהות שלו- החוק הנ"ל הוא חוק שנועד להיות כלי בחלק מהכלים של ביהמ"ש (גם הזרחי וגם הדתי), אך, גם בלי החוק הנ"ל, ביהמ"ש לענייניי משפחה רשאי להוציא צו הרחקה, וצו מניעה.
להמשך החוק...
כל הזכויות שמורות לפורטל Lamishpaha-גירושין, גט, הסכם ממון, צוואה, גירושים, צו ירושה, דיני משפחה, מזונות ילדים, מזונות, רכוש, ירושה | משרד עורכי דין המתמחה בדיני משפחה ומציע לך שירותי עריכת דין מקצועיים. במידה ואתם זקוקים לשירותי גירושין או גט פני אלינו דרך הצור קשר כל התכנים באתר מובאים לידיעה כללית בלבד ואינם מהווים תחליף לייעוץ משפטי מעורך דין. מומלץ להיוועץ עם עורך דין בכל מקרה ספציפי.